04.08.2018

Mistry’s Шампоан с алое вера и жожоба

Mistry's натурален шампоан

За един чувствителен скалп използването на агресивен шампоан би било катастрофа. За разпенването на шампоаните се използват сулфати. Те спомагат за по-доброто почистване на косата, но при чувствителен скалп може да предизвикат дразнене и зачервяване на скалпа.

За боядисана коса шампоан без сулфат ще запази цвета много по-дълго време. При измиване на 2-3 дена е най-добре да се използва по-мек шампоан. Идеални за мен са натуралните шампоани, които почистват косата без да я лишават от естествените и масла.

Mistry’s шампоан с алое вера и жожоба

Един от любимите ми био шампоани е Mistry’s алое вера и жожоба. Подходящ за всеки тип коса, дори и за боядисана. Супер нежен и подходящ за цялото семейство. Шампоани с алое вера на моята коса действат изключително благоприятно. Оставят я мека и лека без утежняване.

Mistry's шампоан с алое вера и жожоба
Mistry's био шампоан

Скалпа ми е успокоен и без дразнене. Има много лек аромат и не се усеща след измиване. За разлика от много натурални шампоани този измива доста добре скалпа и косата.

Косата ми е почистена и до някаква степен по-мека. Лесно я оформям след измиването. При някои био шампоани остава усещане за леко недоизмита коса.

Разпенването е нормално и не е прекалено малко. Най-вече искам шампоана, който използвам да не дразни скалпа, а този се нарежда на първо място от изпробваните досега.

Състав на Mistry’s шампоан с алое вера и жожоба

Откъм състав е изключително изчистен с натурални съставки. Няма сулфати, парабени, силикони, оцветители и изкуствени аромати. Съставката в шампоана за образуване на пяна е много интересна.

Сапуненото дърво вирее в Непал и Индия. От неговите ядки се произвежда сапун. Екологичен продукт с естествено миещи свойства.

Розмаринът в шампоана спомага за по-бърз растеж на косата. Има малко по-натрапчив аромат.

Шикакай в превод „плод за косата“ е използван като естествен шампоан за коса в Индия. Те го прилагат самостоятелно на прах или в съчетание с амла и прах от сапунените ядки.

Производителят е в Англия и са проучили добре индийските традиции. Все пак жените от там се славят с едни от най-поддържаните коси. Не е задължително техните билки да действат по същия начин и на нашите коси. Косите ни привикват към географското разположение и климата, и билки на нашата територия ще са с много по-благоприятен ефект.

Вода, сапунено дърво (Sapindus laurifolia), шикакай (Acacia concinna), жожоба (Simmondsia Chinensis), алое вера (Aloe Barbadensis), розмарин (Rosmarinus Officinalis), коприва (Urtica dioica), сапуниче (Saponaria officinalis).

Предимства и Недостатъци на био шампоан Mistry’s

  • Без дразнене на скалпа
  • Подходящ за цялото семейство
  • С алое вера и жожоба за по-мека коса
  • Почиства много добре косата
  • Бързо изразходване
Оферти: Виж всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Пред Огледалото