13.03.2019

#HashtagBody натурален ексфолиант за тяло

HashtagBody ексфолианти

Ексфолиантите за тяло почистват кожата, като премахват мъртвите клетки, изравняват тена и предотвратяват появата на подкожни косъмчета. Въпреки че не съм му голям фен, редовното ексфолиране заглажда кожата, предотвратява появата на целулит и стрии и може да премахне леки пъпчици.

#HashtagBody Sugar скраб за чувствителна кожа

Не съм голям фен на ексфолиантите, защото при моята чувствителна проблемна кожа използването на ексфолиант може да предизвика дразнене. Също при ексфолиантите с кафе става голяма бъркотия в банята и по-трудно се измива, докато премахна ситните зрънца. Въпреки това, реших да изпробвам продуктите на #HashtagBody, които имат 100% натурален състав и имат супер сладките опаковки. А да не говорим за невероятния аромат на #HashtagBody Sugar. Аромат на току-що изпечен сладкиш или както в сайта го описват с аромат на бисквити.

#HashtagBody Pack
след HashtagBody

Тук, освен главната съставка кафе Арабика, има и тръстикова захар. Забелязва се в сместа и аз често си правя ексфолиант за лице с лимон и захар. Но не препоръчвам #HashtagBody да се използва върху проблемна кожа на лицето. Има много масла в състава си и в комбинация с витамин Е може да запуши порите. Все пак, изпробвах върху лицето и има леко стягане на порите, но от маслата кожата се усеща супер мека, както и кожата на цялото тяло.

Състав на #HashtagBody Sugar

Кафе Арабика, Морска Сол, Кокосово Масло, Бадемово Масло, Масло от Макадамия, Масло от Жожоба, Портокалово Масло, Витамин А, Витамин Е, Тръстикова Захар

Още при втриване се усещат маслата и оставен ексфолианта само за 5 минути върху кожата, маслата са усвоени и дори мисля, че нямам нужда от лосион за тяло. Но за допълнително хидратиране и задържане на влагата в кожата, може да се нанесе лосион за тяло. Използването на ексфолианти е не повече от 2-3 пъти в седмицата. Аз използвам един път седмично и дори понякога пропускам.

#HashtagBody Pack ексфолианти
скраб за тяло #HashtagBody Sugar

#HashtagBody Coffee скраб за нормална кожа

Ексфолиантът #HashtagBody Coffee е предназначен за нормална кожа и има сладък аромат на мандарина или на портокалов бонбон. И двата ексфолианта оставят едно и също усещане върху кожата, но миризмата на скраба Coffee се усеща малко повече след нанасяне. Задържа се определено време. Консистенцията на скраба Coffee ми се струва по-мека от Sugar, но може и да е лично мое усещане или заради тръстиковата захар. Добре е да се направи тест за чувствителност, като се третира малка зона от тялото.

След намокряне на тялото под душа, изсипвам в ръката си малко от ексфолианта или върху ексфолираща ръкавица и разнасям с кръгообразни движения. Изсипвам няколко пъти, за да разнасям равномерно на тялото и след това изчаквам 5 минути, може и 10 минути, за да поеме кожата натуралните съставки от скраба. И идва моментът на изплакването, което мен ме затруднява, докато премахна всяка частица ексфолиант. След измиване кожата става много мека и гладка, още докато втривам и върху пръстите си усещам маслата.

скраб за тяло #HashtagBody Coffee
#HashtagBody Survival Guide

Състав на #HashtagBody Coffee

Кафе Арабика, Морска Сол, Маслиново Масло, Масло от Макадамия, Масло от Жожоба, Портокалово Масло, Витамин А, Витамин Е

При скраба #HashtagBody Coffee липсва тръстикова захар и вместо кокосово и бадемово масло има маслиново масло. Кокосът и бадемът в комбинация с тръстиковата захар придават онзи сладък аромат на сладкиш.

Пакетът #HashtagBody Pack, който си поръчах, включва двата скраба и подарък ексфолираща ръкавица, която вече не виждам в магазина. #HashtagBody ръкавицата е с много гъсти твърди нишки и не се измива лесно, продуктът се набива в тях. Въпреки че е малко по-груба за кожата с ексфолианта изваждат подкожните косъмчета. Самостоятелно, ако са се появили такива косъмчета, ексфолианта трудно може да ги оправи. Има леко зачервяване на кожата след използване.

Наскоро имах появили се пъпчици от бръснене на краката, третирах зоната 2-3 пъти с ексфолианта за чувствителна кожа и пъпчиците драстично намаляха.

Предимства и Недостатъци на #HashtagBody натурален ексфолиант за тяло

  • Много сладки опаковки и аромати
  • Изглажда и подобрява вида на кожата
  • След нанасяне кожата е много мека
  • 100% натурален състав
  • Самостоятелно не премахва подкожни косъмчета
  • Да не се използва при проблемна кожа на лицето
Оферти: Виж всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Пред Огледалото