15.07.2018

Шипков крем за лице Zoya Goes Pretty

шипков крем за лице

Независимо какъв тип е вашата кожа тя се нуждае от хидратация. През зимния период дори има нужда от задължителнo овлажняване, за да не загуби своята еластичност и защитни функции.

Кожата на лицето е най-изложена върху агресивните външни фактори. Освен средата, в която живеем кожата ни може да бъде дехидратирана от средствата за почистване на лицето. Много от продуктите, които са предназначени за дезинфекция на кожата и намаляване на себума могат да бъдат доста изсушаващи.

Неотдавна при мен използването на лосион против акне и черни точки доведе до загубата на влажността в кожата ми. Беше станала дори суха и на места белеща се. Не бях използвала често крем за хидратиране след лосиона и доста време ми отне да оправя кожата си. Дори и лятото ми се налага да употребявам хидратиращ крем, за да поддържам нивото на влага в нея.

Zoya Goes Pretty шипков крем за лице

Откакто се зарибих по натуралната козметика си търсих подходящ крем за суха кожа. Понеже вече беше пролет трябваше да избера някой крем с по-лека текстура или подходящ за смесена кожа.

Прочетох за шипковото масло, че е особено подходящо за смесена, зряла, суха и нормална кожа, както и за третиране на белези и петна. Обаче не исках чисто масло, а по-скоро с консистенция на крем. Шипковият крем за лице от Zoya Goes Pretty е просто феноменален. Кожата ми за 1 седмица редовно използване вече не се чувстваше опъната и суха.

шипков крем за лице
шипков крем за суха кожа

Шипковият крем за лице има жълта на цвят консистенция и има лека миризма на какао. Въпреки че в състава му са включени масло от карите и масло от жожоба. И трите масла са студено пресовани, които хидратират в дълбочина моментално. Усеща се мекотата на кожата. Нанесен вечер попива доста добре и на сутринта всичко, което е останало е една добре подхранена кожа.

За състава на шипковия крем

Масло от карите или масло от шеа хидратира и омекотява като предпазва кожата от изсушаване. Има светло жълт цвят и е извлечено от ядката на африканско маслено дърво наречено Butyrospermum parkii.

Шипковото масло от своя страна е особено подходящо за третиране на белези и бръчки. Има сладникъв аромат и червен цвят.

Маслото от жожоба е подходящо за всеки тип кожа. Попива много лесно и може да се използва за зоната под очите.

*Butyrospermum parkii butter (масло от карите), *Simmondsia chinensis seed oil (масло от жожоба), Rosa canina fruit oil (шипково масло).
*съставка от биологичен произход.

Подходящ за смесена кожа

Тук трябва да внимавате много. Смесената кожа може да натрупа излишен слой от крема на повърхността си и това да доведе до запушване на порите. От там и причина за образуване на комедони. Подходящ е като подхранващ нощен крем, а за смесена кожа може през ден да се нанася или по-рядко. Сутрин не препоръчвам, за да не образува филм върху кожата.

Предимства и Недостатъци на шипков крем Zoya Goes Pretty

  • Омекотява незабавно
  • Видимо по-мека кожа след 1 седмица
  • Приятен аромат
  • За почти всеки тип кожа
  • Шипковият крем не е подходящ за през деня
  • Бурканчето може да създаде проблем за достигане на продукта

Любопитно за студено пресованите масла

Студеното пресоване е начин за извличане на маслото от ядки, плодове и семена. При хладна температура внимателно се пресоват, за да се предпази маслото от гранясване и други токсични преработващи химикали. Те се обработват без химическа екстракция и без разтворители и имат високо съдържание на хранителни вещества.

Оферти: Виж всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Пред Огледалото