24.03.2019

Шампоан с лавандула и иланг-иланг

Сапунена работилница шампоан лавандула

Мнение за шампоан с лавандула и иланг-иланг от Сапунена работилница.
Този пост не е спонсориран и продуктът е изпробван преди ревюто. Приятно четене :)

Ако сте фен на натуралната козметика трябва да изпробвате ръчно изработен продукт със сто процента натурални съставки. Сапунена работилница използва единствено естествени растителни масла, за да създаде напълно изчистени продукти от синтетични съставки. Случайно попаднах на шампоан Лавандула, но изчистеният и подбран състав ме впечатли, за да си го купя.

Натурален шампоан от Сапунена работилница за нормална и мазна коса

Сапунена работилница предлага шампоан Лавандула, който възвръща обема, подвижността и блясъка на косата. Чрез своя 100% натурален състав хидратира, успокоява и подхранва скалпа, с добавено масло от лавандула, което притежава естествено регулиращо и антибактериално действие. Подходящ е за честа употреба, но така е при био шампоаните, които нямат агресивни съставки.

Шампоан за мазна коса Сапунена работилница
Шампоан с лавандула и иланг-иланг

Все по-често ме привличат продукти с минимален брой съставки, въпреки че мога да не се сработя с тях. За първи път използвам ръчно направен шампоан и събрах няколко впечатления. Допадат ми етикетът и шишенцето, които също са изчистени, капачката е с натискане в единия край и мисля, че запазва добре продукта. Има силен аромат на лавандула, който се задържа в косата, но не е натрапчив, наподобява мириса на домашните сапуни.

Натурален шампоан от Сапунена работилница за нормална и мазна коса почиства много добре скалпа. Толкова e чист косъмът, че при измиване придобива онова скърцащо усещане. Формулата му е много нежна и деликатна към скалпа. Шампоан Лавандула е предназначен за мазен скалп и сухи краища. Обикновено моята коса се омазнява на третия ден от измиване, но с шампоана на Сапунена работилница издържа и до четвърти ден.

Сапунена работилница шампоан
Шампоан Сапунена работилница първи и трети ден

Понеже шампоан с лавандула и иланг-иланг съдържа подхранващи масла, сухите краища на косата ще са хидратирани. След измиване краищата на косата ми се усещат утежнени, понякога на клечки и като сплъстени. На втория ден и след няколко разресвания малко се нормализират. Пробвах с няколко различни маски за коса, след това няколко вида олио за коса и не усещам добре краищата на косата си след измиване. Не знам, защо се получава така. Скалпа ми се чувства много добре, но краищата ми са като неизмити. Може би не е предназначен за моя тип коса и краищата ми не са толкова сухи.

Състав на Сапунена работилница шампоан Лавандула

Вода, зехтин, рициново масло, калиева основа (осапунващ агент, не присъства в крайния продукт), кокосово масло, бадемово масло, етерични масла от лавандула и иланг-иланг.

Шампоанът е богат на много масла, които действат много добре на косата. Има съставка, която е използвана за разпенването на шампоана, но не е добавена в него. Рициновото масло е добър помощник в борбата с косопада, както и бадемовото масло. Кокосовото масло придава мекота и блясък. Мисля че, заради зехтина краищата ми не се спогаждат с шампоана. Преди съм правила маски със зехтин и не се отразява добре на моята коса.

Предимства и Недостатъци на шампоан Сапунена работилница за нормална и мазна коса

  • Ръчно изработен продукт
  • Косата се усеща мека
  • Почиства много добре скалпа
  • Косата може да издържи до 4-ти ден без омазняване
  • Дължините на косата са утежнени
  • Скалпа е супер, но дължините се усещат сплъстени
Оферти: Виж всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Пред Огледалото