26.03.2020

Козметични тампони от кадифе Tierra Verde

Tierra Verde кадифени тампони

Мнение за козметични тампони от кадифе Tierra Verde.
Този пост не е спонсориран и продуктът е изпробван преди ревюто. Приятно четене :)

От началото на тази година бях решила да заменя няколко от нещата, които всекидневно използвам с такива за многократна употреба. Иначе казано, zero waste или нулев отпадък, доколкото е възможно. Zero waste може за някои да е просто тренд или излишно да се прави, но определено аз се чувствам по-добре, когато не изхвърлям нещо, което съм използвала един път, като тампончетата за грим.

Кадифени козметични тампони Tierra Verde

Разбира се, платнените торби са първото нещо за многократна употреба в моето ежедневие. Но, когато видях Odonatacosmetics.com да предлагат многократни тампони за грим от памучно кадифе си казах, че това ще е вторият ми начин за zero waste. Особено след като използвам тоник за лице сутрин и вечер, тампончетата са топ попадение.

Тиера Верде България са нови за мен и са представители на чешката компания производител Tierra Verde. Имат много интересни неща, които тепърва мисля да пробвам, като почистващи и перилни препарати, чанти и торби за пазаруване, продукти за лична хигиена. Най-голям интерес имам към менструалните чашки и ежедневни превръзки за многократна употреба, които предлагат.

тампони за грим Tierra Verde
органични тампони за грим Tierra Verde

Козметичните тампони за многократна употреба се предлагат по 2 броя или по 6 броя, които са в мрежеста торбичка и могат заедно с нея да се перат. Като за начало избрах само 2 броя, за да видя как се справят, дали ми харесват и евентуално да взема повече от тях. Но и с два съм доста доволна и от месец насам употребявам само единия, за да мога да снимам разликата от използването.

Много ми харесва, че тампончетата са наистина мекички, дори еднократните тампони на допир ми се струват леко грапави. Има и голяма разлика в направата на тампончетата. Козметичните тампони на Тиера Верде са направени от органичен памук без химическо избелване или боядисване. Може да се перат с бяло пране при 40-60°C, като има 5% свиване, но аз си пера тампончето на ръка с обикновен прах за ръчно пране и обмислям да си взема сапуна за петна на Tierra Verde.

Ако наложа едното тампонче върху другото, само леко се е свило и е отнело от ръбчетата, но в пералня с по-гореща вода може и още да се свият. Единственото, което не ми харесва е зашитият ръб, който е малко по-груб и трябва да прегъвам, когато минавам покрай очите. Пише да не се използва омекотител и на допир не е толкова гладко като неизползваното тампонче. Цветът също леко избледнява.

кадифени тампони за грим
памучни тампони за грим

Използвам многократните тампончета предимно за нанасяне на тоник за лице. Обтриват нежно лицето, но отнемат и повече количество от тоника, понеже са по-плътни. По отношение на грима – да, справя се с премахването на грим, но около очите ми е малко трудно. Само с вода не препоръчвам, изтрива някои гримове, но от дълготрайното червило остава оттенък. Тъмното червило е голям проблем за мен, много трудно се изпира и затова съм се насочила към сапуна за петна.

Mоже да закупите козметични тампони Tierra Verde от Odonata Cosmetics:

Докато се наканя да си поръчам, а и грим слагам рядко, използвам Vanish за петна. За нанасяне на тоник са перфектни и изпирането става за секунди. За премахване на грим може да имам по някое тампонче помощник. Постоянно забравям, че ще пробвам мицеларно олио за почистване на грим, което не изисква никакви тампончета, но и то няма да е сред покупките ми в скоро време.

Предимства и Недостатъци на тампончета за грим за многократна употреба

  • Нулев отпадък
  • Много по-мекички от обикновените
  • Органично памучно кадифе
  • Не са избелвани или оцветявани
  • Не ми допада зашитото ръбче
Оферти: Виж всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Пред Огледалото