23.02.2020

Сешоар и преса за коса Remington Silk

Въпреки че не използвам често преса за коса, сешоарът е незаменим помощник. Колкото и да ми е изсъхнала самостоятелно косата, което отнема доста време, едно леко издухване подрежда кичурите и заглажда косъма. Или поне качествените уреди се грижат за косата, отколкото да я увреждат. Задължително използвам някакъв предпазващ продукт преди да използвам някой от уредите за коса.

Сешоар и преса за коса Remington Silk поръчах преди 2 години и още тогава останах супер доволна, че купих и на майка ми пресата за коса. Отдавна трябваше да сменя сешоара си с някой по-качествен, а пресата ме впечатли с щадящите си керамични плочи.

Сешоар Remington AC9096 Silk

Първото ми впечатление от сешоара Remington е излъчването на професионален сешоар, който тежи много повече от предишния ми. Усеща се по-качествен и има много екстри. Цели три приставки – две стандартни, като едната е с по-тесен отвор и дифузер, който не съм пробвала. Той е по-подходящ за оформяне на къдрави коси.

Всъщност серията се казва Silk, заради вътрешната решетка, която е керамична и е обогатена с микрочастици копринен протеин. Това, въобще не мога да си го представя, но знам че сешоара не ми прегрява косъма. Отделно от това има 6 степени за регулиране на температурата и турбо режим на изсушаване. Има йонна система с 90% повече йони за сушене без наелектризиране. Мощността му е 2400 вата с гарантирана 140км/ч скорост на струята.

Сешоар Remington
Remington Silk сешоар

Ако суша косата си на втора степен топлина и на най-слабата струя се усеща леко хладен въздуха. Ако усиля на последната степен струя без турбо, изсушавам косата си за 10 минути. На последната степен топлина ми е прекалено гореща струята. Кабелът и на двата уреда за коса Remington Silk са супер дълги и подвижни. Сешоар Remington Silk има 3 метра удължен кабел и нещо много важно за дългите коси – решетката отзад е с много ситни дупки и няма риск от издърпване на косъм.

При стария ми сешоар почти редовно усещах как издърпва към себе си по някой кичур. Когато използвам друг сешоар веднага усещам разликата, която постигам с Remington Silk. Косата ми не е пресушена и бухнала. Понякога най-високата струя леко заплита косата ми, понеже е много силна. И най-добре е да се използва с някоя от приставките, за да е насочена струята към всеки кичур индивидуално. След това фиксирам със студена струя на най-ниската степен топлина, но има и още по-студена струя Cold Shot до турбо режима.

Предимства и Недостатъци на сешоар Remington Silk

 • Не пресушава косата
 • Стабилен дизайн
 • 3 метра кабел
 • 6 степени за температура
 • Супер мощност
 • За мен няма недостатък

Преса за коса Remington S9600 Silk

Пресата за коса Remington Silk е много лека, подвижна, бързо загряваща и има термоустойчив калъф за съхранение, което е супер удобство. Загрява до 240 градуса, минималната температура е 150 градуса, а аз обикновено я използвам на 170 градуса, като къдриците ми издържат, докато не ги измия. Все пак се разпускат, но някои от тях, през които съм минавала по-бавно се задържат до 3-4 дена.

Откъде да започна. Много неща ми харесват в пресата Remington Silk, особено 3 метровия кабел, с който мога да достъпя всяко свободно кътче вкъщи за къдрене. Плочите са керамични с копринен кератин, комбинирани с изключително щадящи инфрачервени нагреватели. Когато използвам пресата за къдрене, самите къдрици стават по-меки и подскачащи. Има леко кръгла извивка и студен връх, който е перфектен за лек захват при завъртане на пресата.

Къдрене с преса
2-ри ден
Преса за коса Remington Silk

Самата преса се заключва, за по-лесно съхранение на плочите една до друга. Температурата също може да се заключи, за да не се смени при случайно натискане на копчетата. Има супер бързо загряване от 10 секунди и автоматично изключване след 60 минути, за да няма излишни притеснения.

Има два начина за къдрене, които съм усвоила. Първият, който използвам е с постоянно въртене до издърпване на кичура и не е от най-лесните методи. Наскоро разбрах за един по-лесен начин за къдрене с преса за изправяне. При този вариант кичурите стават много стегнати и почти не се развалят, но нямам контролиране на кичурите извън лицето.

Кичур се слага от външната горна част на пресата и се увива на долната плоча, като края се оставя да стърчи. Започва плъзгане надолу по дължината, като края на кичура може да се придържа или да се стегне пресата с притискането на студения връх.

Буклите стават много симпатични, а с първия метод могат да се получат небрежни къдрици, които стават само за 5-6 минутки. Много по-бързо от автоматична маша за къдрене Philips. При нея къдриците стават равномерни, по-лесно се създават, но след разсресване имат максимална издръжливост до 2 дена.

За да накъдря косата си с пресата Remington по стандартния ми метод – слагам кичур между двете керамични плочи, защипвам и завъртам към лицето. След това издърпвам малко, продължавам завъртането и така до края на кичура. Може и само един път да се завърти за по-небрежен вид. За завъртян кичур навън от лицето, от лявата страна завъртам пресата с кабела нагоре.

Предимства и Недостатъци на преса за коса Remington Silk

 • Керамични плочи с копринен протеин
 • 10 секундно загряване
 • 3 метра кабел
 • Автоматично изключване след 60 минути
 • Термоустойчив калъф за съхранение
 • Ненагряващ се връх
 • Копчето за заключване може да заяде
Оферти: Виж всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Пред Огледалото