01.03.2020

Да оставим кожата си да диша

Да оставим кожата си да диша

Ако оставим кожата си за един ден без никакъв нанесен продукт, ще забележим много за състоянието и в момента. Когато всеки ден се събуждаме и лягаме постоянно намазани с крем, по-трудно може да определим от какво се нуждае кожата на лицето ни. Ежедневният крем прави кожата ни добре поддържана, но тя има своите изменения, за които трябва да следим. Отделно от това, така продуктите ни ще бъдат по-ефективни.

Да оставим кожата да почива, дори и от правилните продукти

Пример с моята кожа – използвам си същия гел за почистване, същия крем за лице, но сменям бб крема. Съответно, като го сваля и малките ситни пъпчици са набъбнали. Продължавам да си повтарям рутината, но нещо кожата ми не изглежда перфектна.

Спирам бб крема, естествено купувам Effaclar Duo +, който ми помага с пъпчиците, но тази стъпка не искам да е задължителна. Не искам да се обвързвам с крем против пъпки, които излизат при всяка промяна на кожата ми. Много време ми отне да осъзная, че не само с правилната грижа се получават нещата, а и да избягвам продукти, които съсипват кожата ми.

Още от октомври използвам дневния крем на Fun’Ethic и за нощна грижа. Невероятен е за през деня – матира кожата ми, много е лек, има приятен свеж аромат, а е натурален крем. Обаче, ако оставя кожата си да почине през деня, без никакъв крем я усещам суха.

Очевидно ми трябва по-подхранващ нощен крем, който да задържа влагата в кожата. Разбира се, преди това имах крем за нощна грижа, по-плътен и по-богат като консистенция, но веднага образувах пъпчици на следващия ден. Затова го спрях и използвах само Fun’Ethic сутрин и вечер, но очевидно кожата ми се нуждаеше от нещо повече.

Моята чиста кожа
Моята кожа само с крем

Сега тествам нов крем, много интересен продукт с пробиотици и пребиотици за естествен бактериален баланс на кожата. Минала се е само седмица и половина, а искам да направя поне месец използване преди ревюто. Но за седмица има резултати и то добри, надявам се ефекта да е траен.

Колкото и да звучи странно, лятото кожата ми се чувстваше много по-добре. Работя от вкъщи и понякога става много топло, заради постоянното слънце, което нагрява цялата стая. През определено време ходих да си мия лицето с хладка вода, дори понякога студена, за да поддържам кожата си свежа.

Това автоматично означава, че не мога да задържа крем на лицето си през деня, защото постоянно ще го отмивам. Оказа се, че има прекрасен ефект върху моята кожа. Може да е индивидуално само при мен, но в този период кожата ми беше най-чиста. Затова тази страница се казва така – да оставим кожата да диша без никакъв продукт, докато сме си вкъщи. Правилните продукти и следенето на кожата правят перфектната рутина.

Прекалено много сладко влияе на кожата

Как влияе сладкото на кожата ми? Това е много добър въпрос, на който отговорът ми се изплъзваше. В последните месеци забелязах точно как влияе сладкото на кожата. Покрай празници и рождени дни, особено ако съвпадат много в един месец, се прекалява с тортички, или поне аз няма как да откажа. Макар че не се сещам за сладко през деня, на празник е неизбежно.

Задължително след голямо количество захар, с избиването на пъпчици, кожата ми подсказва, че нещо не е наред с нея. Първо започвам да преглеждам продуктите си, дали им е изтекъл срокът, дали не съм сменила някоя стъпка, оставила ли съм кожата ми да диша поне един ден. Тогава се оказва, че просто съм прекалила с някоя храна, най-вече сладка. Опитвам се да разбера и за други хранителни продукти, но всичко в умерени количества не би повлияло много на кожата.

Ако излизате навън без крем за лице – това е грешка. Особено лятото, слънцето е много вредно за крехката кожа на лицето. Замърсяванията, които се наслояват по кожата от една разходка, могат да възпалят кожата много повече, отколкото при защитата и с крем. Важно е той да е лек, за да не запушва порите през деня.

Как моята кожа се чувства най-добре

  • Без грим за определено време
  • Следене на ежедневните продукти, които използвам
  • Пиене на повече вода
  • Почистване сутрин и вечер
  • Без прекаляване със сладкото
Оферти: Виж всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Пред Огледалото