15.12.2019

Автоматична маша за къдрене Philips StyleCare Prestige

Philips Auto Curler

Като ученичка много често използвах преса за изправяне или маша само, защото не ми харесваше как седи естествено косата ми. Постепенно започнах да я щадя и ограничих използването на преса за по-специални поводи или празници. Косата ми е права и в ежедневието я оформям само издухана със сешоар и то след баня. Много я харесвам след накъдряне с преса, за която ще ви разкажа по-нататък, защото сега се сдобих с много интересна джаджа.

Philips StyleCare Auto Curler

Може да се каже, че коледния ми подарък пристигна по-рано. Philips StyleCare Auto Curler е автоматична маша за къдрене, която спечелих от Giveaway в Instagram на PhilipsBG. Участвам за какви ли не игри в Инстаграм, но за тази бях най-развълнувана, защото не очаквах да спечеля точно машата за къдрене. Пресата за изправяне може да оформи къдрици стига да сте свикнали с начина на навиване, но не е за начинаещи и често ми се случва да минавам един кичур два пъти.

Според мен автоматичната маша за къдрене на Philips може да се използва от напълно начинаещи в оформянето на косата си. Използвала съм маша за коса много отдавна, но къдриците са или много стегнати или въобще не стават. Отделно от това трябва да се внимава за случайно докосване на керамичното покритие, което води до изгаряне. Автоматичната маша е много стабилен уред, който има отвор само от едната страна за накъдряне. Може спокойно да облегнете дръжката до главата без риск от изгаряне същото важи и за пръстите, с които слагате кичур коса.

Philips StyleCare Prestige
Philips маша

Philips StyleCare Prestige оформя къдрици с натискането на един бутон продължително време. Оформящият цилиндър има защитно керамично покритие със съдържание на кератин. Вертикалният захват на мен лично ми е супер удобен и не усещам кога минава времето до перфектните къдрици. Има мнения, че машата е тежка, но не са използвали сешоара ми Remington Silk, който наистина се усеща тежък.

Предпазителите, които завъртат кичура около цилиндъра изглеждат малко страшни, заради риска от заплитане. Гледах и клипчета, в които не успяват от първия път да завъртат косата и машата блокира. Но при мен всичко се получи много естествено, нямах никакво заплитане. Тук важното е колко дебел и дълъг кичур коса поставяме в отвора на машата. В комплекта има добавен разделител за кичури с малък отвор, с който да измерите дебелината, ако имате притеснения. Аз не използвах и всичко си беше наред. Philips имат подобрен дизайн и технология SmartGuard, която предпазва косата от заплитане около цилиндъра.

Автоматична маша Philips
къдрици от маша на Philips

Машата загрява за 30 секунди, над бутона за включване има мигаща светлина, която се изчаква да стане постоянна. След това има добавени 3 настройки на таймера 12 сек, 10 сек или 8 сек и топлинни настройки от 210°C, 190°C и тази, която използвам 170°C. С тези функции е описано, че могат да се създават различни къдрици от хлабави до стегнати, а на кутията пише, че има 27 опции за накъдряне, което ми се струва прекалено много. Машата има автоматично изключване след 60 мин, ако случайно сте я забравили включена.

Както и при пресата ми за коса, не използвам машата загрята на повече от 170 градуса. Задължително използвам термозащита, която да предпази допълнително косата, доколкото е възможно. Нагласям таймера за 8 секунди и къдриците стават супер бързо и лесно. Ако слагам по-малки кичури те стават по-стегнати и съответно дебелите кичури стават по-отпуснати вълнисти. Направила съм и кратко клипче, за да придобиете по-голяма представа за това супер лесно оформяне на къдрици.

след разресване на къдрици Philips
След разресване
Philips auto curler втори ден
2-ри ден

Цялата прическа ми отне 20 минути с включването, чуденето и оглеждането на копчетата. За такова време се справям и с пресата за коса, но при нея има техника на въртене. Другото супер нещо, което има Philips StyleCare Prestige са посоките на въртене. Три регулируеми посоки на къдрене, които улесняват оформянето на кичурите навън от лицето. Просто плъзвам копчето към желаната страна на оформяне и както и да сложа кичура той се завърта към желаната посока.

При бързане да накъдря косата с пресата за изправяне се скубя и остават завъртяни косъмчето върху нея. При машата на Philips нямах нито един накъсан косъм, може и късмет да съм извадила. След 3-4 часа къдриците се отпускат, но не прекалено. След душ къдриците ми много рядко се задържат в добра форма. Има доста отпуснати къдрици, но без лак за коса това е положението. Предпочитам леки небрежни къдрици на следващия ден, отколкото да горя и изсушавам косата си допълнително.

При по-голяма температура или повече секунди на таймера ще направят къдриците по-устойчиви. При пресата за коса на втория ден къдриците изглеждат по-добре. Ще направя страница и за нея, за да сравня в какво състояние е косата ми. Може в момента косъмът да се отпуска повече независимо от уреда за къдрене.

Още по-голямото удобство на Philips Auto Curler е звуковият индикатор, който ви сигнализира кога да пуснете кичура. Няма да го има чакането и неравномерното засичане за пускане на кичур от обикновената маша. Може би затова някои от кичурите ми ставаха по-стегнати, защото съм държала повече. Автоматичната маша има малко уредче за почистване на цилиндъра, но няма калъф за съхранение.

Автоматично въртене Кератинова керамика Посоки на въртене 3 степени за време 3 степени за топлина Автоматично изключване след 60 мин. Въртящ се кабел Халка за закачане

Кажете ми как оформяте косата си и изпитвате ли някакви затруднения? Надявам се да съм била полезна, може да ми пишете долу в коментарите, ще отговарям и на въпроси свързани с машата. 🙂

Предимства и Недостатъци на маша Philips StyleCare Prestige

  • Подходяща за начинаещи
  • Без риск от изгаряне
  • Лесно поставяне на кичур коса
  • Има посоки за завъртане на кичура
  • Няма калъф за съхранение
Оферти: Виж всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Пред Огледалото