04.01.2019

Garnier мицеларна вода за чувствителна кожа

Garnier мицеларна вода за чувствителна кожа

Най-накрая, мицеларната ми вода на Bioderma привърши и дойде времето да пробвам друга мицеларна вода. От мицеларната вода на Биодерма съм изключително доволна, но експериментите с козметиката при мен много рядко спират. Следващата бюджетна мицеларна вода, която исках да изпробвам е на Гарниер и всички пишат за нея, че се доближава много до Биодерма. Мицеларната вода стана незаменима част от поддържането на кожата ми чиста.

Мицеларна вода Гарниер за чувствителна кожа

В началото не ми допадаше, защото не почистваше много добре очната ми линия. Това е било, защото не съм намокряла достатъчно тампончето, с което я нанасям. Мицеларната вода на Биодерма намокря много добре тампончето за премахване на грим само с едно капване. При Гарниер трябва малко повече намокряне и изтрива абсолютно всичко и то много добре. Фон дьо тен премахва с едно движение и без търкане. При очните линии може с леко задържане върху клепача, за да проникнат мицелите в грима и да го разтворят за по-лесното му премахване.

garnier micelarna voda
Garnier  Micellar Cleansing Water

Мицеларна вода Гарниер наистина е за чувствителна кожа, нямам никакво дразнене на очите дори и да не я измия веднага. Измивам след това с измиващ гел, за да почистя кожата си по-добре. Мисля че при Биодермата имаше малко дискомфорт, ако ми попаднеше малко в окото. Кожата се усеща омекотена след почистване с Garnier Micellar Cleansing Water, но има и някакво усещане като останал продукт върху нея. Мицелите, които се съдържат във формулата, освен че премахват замърсяванията, поддържат баланса на кожата и не я пресушават. Не мирише много приятно, малко като на лекарство.

Съдържанието и от 400 мл. е доста приемливо, както и цената за мицеларна вода, която премахва много добре грима. Аз обикновено се стремя да употребявам един памучен тампон при изтриване на грим и след това довършвам премахването на нечистотиите с измиващ гел. В повечето случаи са нужни два памучни тампона, за да се премахне напълно грима и замърсяванията от лицето. На бутилката са изписани, че 400 мл. стигат за 200 използвания. Има 6 месеца срок на годност, за разлика от мицеларната вода на Биодерма – 12 месеца.

гарниер мицеларна вода грим
гарниер мицеларна вода премахва грим

По-дълготрайно червило и очна линия се премахват напълно от мицеларната вода на Гарниер, но с няколко минавания и разтърквания с напоения тампон. При фон дьо тенът само едно изтриване е достатъчно за напълното му премахване.

Състав на мицеларна вода Гарниер

Aqua / Water, Hexylene Glycol, Glycerin, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium Edta, Myrtrimonium Bromide, Poloxamer 184

Изчистен състав, разработен с оптимална поносимост към чувствителната кожа. Може да се нанася върху цялото лице, очите и устните, но определено трябва да се измие от устните, защото не е много приятно, ако се усети вкуса. Формулата е разработена и без парфюм за най-чувствителните кожи.

Наистина мицеларната вода на Гарниер се доближава много до качеството на мицеларната вода на Биодерма. Малко по-трудно изчиства по-трайния грим, но с хубаво напояване на тампончето, мицелите разтварят напълно грима. Кожата няма опънатост, а се усеща омекотена. Мицеларната вода на Garnier е един страхотен бюджетен продукт за премахване на грим и замърсявания от кожата.

Предимства и Недостатъци на мицеларната вода за чувствителна кожа Bioderma

  • Премахва в една стъпка грим от лицето, очите и устните
  • Не съдържа алкохол, парабени и парфюм
  • Почиства замърсяванията без дразнене и има отлична толерантност към чувствителната кожа
  • Памучният тампон трябва да се намокри добре за по-добро премахване на грим
  • Необходимо е използването на повече от 1 памучен тампон за напълно премахване на грима
Оферти: Виж всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Пред Огледалото