31.10.2018

Мицеларна вода Bioderma за чувствителна кожа

Bioderma мицеларна вода

Гримът е страхотен начин да се разкрасим и изразим себе си. Предполагам на повечето от нас вечер ни е много трудно да се разделим с шедьовъра, който сме създали на лицето си. Но е задължително да почистим лицето си преди лягане от грима и замърсяванията през деня.

Мицеларна вода за чувствителна кожа Bioderma

Мицеларна вода на Bioderma е най-ефикасното средство за почистване на грим, което съм ползвала до момента. Не съм използвала други мицеларни води, откакто се сдобих с нея. Защо да сменяш един продукт, ако си доволен от него. Сигурно използвам този мицеларен разтвор от близо 3 години. Мисля че една бутилка от 250 мл. ми стига за период от 6 месеца. Честно казано много рядко засичам изразходването на един продукт, затова не съм много сигурна за колко време стига.

Тази мицеларна вода за почистване на грим е предназначен за чувствителна кожа, без парабени, формулиран да минимизира риска от алергии и може да се използва без изплакване. Ако премахвам грим след това измивам лицето си с гел за пълното премахване на всяка следа от макиажа. Може да се използва като тоник и допълнително да се почисти лицето с него за освежаване и тонизиране.

bioderma мицеларна вода
биодерма мицеларна вода

Много ми харесва, че това почистващо средство премахва нежно и грима от очите. Само леко напоен памучен тампон отстранява всеки нанесен грим в тази зона без никакво дразнене. Няма нужда от много търкане. Дори и да не се махне от първото забърсване може да поставите тампона за няколко секунди върху грима, за да проникнат мицелите и да изтриете по-лесно.

Обикновено използвам разтвора с един тампон за грим, ако грима ми не е много силен. Но и да е пак се старая да мина всичко с един тампон за икономичност. След това задължително измивам лицето си с измивния гел от същата серия за чувствителна кожа на Биодерма. За да премахна напълно грима и замърсяванията.

Може да закупите мицеларна вода Bioderma от:

notino logoparfimo logo

Тази мицеларна вода е много подходяща за двойно почистване на лицето. Използването и в комбинация с измиващ гел може значително да подобри състоянието на кожата.

Изполвала съм само тази мицеларна вода на Bioderma за чувствителна кожа. Нямам някакво опъване на кожата или дискомфорт след употребата и. Все пак, ако попадне в окото при почистването на грима е добре да се изплакне понеже от разнесения грим може да подразни.

bioderma sensibio мицеларна вода
биодерма мицеларен разтвор

Опаковката е напълно удобна със стабилно капаче, дори и да я изпуснете няма да се разлее. Има опаковки от 100мл., 250мл. и 500мл., която излиза най-изгодно. Определено употребата на медицинска козметика не е от най-евтините варианти за почистване на грим, но някои продукти просто нямат заместител.

Състав на мицеларна вода Биодерма

Water (Aqua), PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Fructooligosaccharides, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Propylene Glycol, Cetrimonium Bromide, Disodium Edta.

Най-важното нещо при почистването на чувствителна кожа е в продуктите да няма алкохол. За да няма допълнително изсушаване на кожата и съпътстващите последствия. Формулата на мицеларна вода за чувствителна кожа Bioderma е разработена без аромат, без алкохол и без парабени. Напълно прозрачен разтвор и едва доловим аромат, който не мога да определя.

Съдържащите се в нея мицели представляват частици, които премахват ефективно нечистотиите и замърсяванията и поддържат баланса на кожата.

Забелязвам, че в състава си също съдържа екстракт от краставица за допълнително освежаване на кожата. Това което не ми харесва е съдържанието на пропилен гликол. Но е по-назад в състава, което означава, че има по-малко количество от него.

Предимства и Недостатъци на мицеларната вода за чувствителна кожа Bioderma

  • Премахва грим от лицето и очите
  • Не съдържа алкохол, парабени и парфюм
  • Почиства ефикасно чувствителна кожа без дразнене и много натиск
  • Може да е необходимо използването на повече от 1 памучен тампон
Оферти: Виж всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Пред Огледалото