02.12.2018

Бюджетен дълбокопочистващ шампоан Balea

balea дълбокопочистващ шампоан

Сигурно съм изпробвала супер много шампоани до сега, но наскоро разбрах за дълбокопочистващите шампоани или тези, които са по-силни, за да премахнат натрупаните стилизанти от косата. Те почистват косъма в дълбочина от всякакви натрупвания и освобождават корена от излишния себум.

Balea Шампоан за премахване на остатъци от стилизанти

Това сигурно е най-евтиният шампоан, който съм използвала. За невероятната му цена бих казала, че ми върши доста добра работа. Balea Шампоан за премахване на остатъци от стилизанти може да се използва за всеки тип коса и наистина премахва всякакви стилизанти нанесени върху косата. Много е подходящ за измиване на косата след официални прически, при които има супер много нанесен лак.

Използвам дълбокопочистващ шампоан един път в месеца, най-много два, за да предотвратя натрупването на варовик в косата и да почистя скалпа в дълбочина. Този вид шампоани премахват и натрупания себум, който запушва корените на косата. При нанасянето може да се остави да подейства за кратко и след това да се измие.

дълбокопочистващ шампоан Balea
Balea Шампоан за премахване на остатъци от стилизанти

Косата след шампоана Балеа се усеща супер лека и с много добър блясък. След използването му косата ми издържа до 4 дена без омазняване, а попринцип издържа най-много 3 дена. За съжаление го използвам само един път в месеца и само тогава може да се порадвам на този ефект. Balea Шампоан за премахване на остатъци от стилизанти има прекрасен цитрусов аромат и се разпенва много добре от малко зрънце, което го прави доста икономичен продукт.

Обикновено шампоан избягвам да нанасям в краищата на косата. Това е изпитан метод за намаляване на цъфтящите краища. Шампоаните понякога са по-агресивни към краищата на косата отколкото към скалпа, защото са предназначени да отмият излишния себум и да изчистят косата. Върху краищата ефекта ще е суха и накъсана коса. Достатъчно е шампоанът, който се стича след втриването в скалпа да измие косата ви. Дълбокопочистващият шампоан на Балеа малко ще изсуши краищата на косата.

Balea дълбокопочистващ шампоан
Шампоан за премахване на остатъци от стилизанти Balea

Състав на Balea Шампоан за премахване на остатъци от стилизанти

В състава на шампоан за премахване на остатъци от стилизанти няма силикон и затова косата ми я усещам супер лека след измиване с него. Силиконите обикновено се прикрепят към косъма и го утежняват. Също така силиконите могат да загладят косъма и той да се усеща мек и гладък, но в същото време съставките не проникват в косъма, за да го подхранят.

Освежава косата и придава влажност на самия косъм благодарение на пантенола в състава. Съдържа още фитокератин и ментол, който освежава, тонизира и ободрява. Понеже е разработен с мека почистваща формула не усетих раздразнение на скалпа. Но по време на снимките усетих леко парене на ръката си, след като само попих с кърпичка продукта, което е малко притеснително.

Предимства и Недостатъци на Балеа шампоан за премахване на остатъци от стилизанти

  • Косата се усеща супер лека
  • Придава лек обем
  • Почиства косата в дълбочина
  • Косата издържа до 4 дена без омазняване
  • Изсушава краищата
  • Не се използва често
  • Ниската цена, според мен е минус за създаването на качествен продукт
Оферти: Виж всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Пред Огледалото