15.06.2018

Douglas основа за сенки

douglas основа за сенки

Основа за сенки препоръчвам да използвате за по-дълготрайни, наситени и по-малка вероятност от размазани сенки. Това наистина е още един продукт, който добавяме към безкрайните продукти, за придобиване на перфектен вид, но за сметка на това се нанася супер бързо и лесно. Според мен е доста икономична козметика.

Търсих нова основа за сенки и в магазина на Douglas ми беше препоръчана тяхната основа. Това е третата ми основа за сенки след основата на Artdeco и основата на Essence. И трите са различни като консистенция, а има какви ли не текстури и разфасовки на тези малки помощници.

Основата за сенки на Artdeco е кремообразна и с леки отблясъци, а Essence предлагат течна основа, която си е на доста добра цена от 5-6 лв.

Douglas прахообразна основа за сенки

От доста време вече използвам прахообразната основа за сенки на Douglas, не съм я сменяла скоро понеже ми се налага да работя повече и гримирането остава на заден план.

Нанасянето и става доста лесно с четка или с пръсти. Аз лично предпочитам основите да нанасям с леки потупващи движения с пръст, докато се разнесе хубаво цвета.

Основата за сенки на Douglas има светъл телесен цвят и се предлага в малка компактна кутийка, като за сенки.

Сенките ми се разнасят лесно и издържат в продължение на часове. При мен и трите основи, които съм ползвала до сега са без забележка по издръжливостта.

douglas eyeshadow base

Любимият ми завършек на грима е очната линия. Дори и очната ми линия издържа повече нанесена на тази основа, даже доста трудно правя корекции, ако случайно не съм постигнала правилната извивка.
Понякога за свеж и натурален вид използвам само основата за сенки на Douglas, за да изравня тена на клепачите ми и да прикрия капилярчетата по тънката ми кожа.

Цената също е приемлива за използвания период от мен си заслужава 15 лв.

Предимства и Недостатъци на Douglas основа за сенки

  • Малки и компактни
  • Светъл телесен цвят
  • Матов завършек
  • Прахообразна основа за сенки
  • Цветът не е много покривен за самостоятелно нанасяне

Любопитно за основите за сенки

Основите за сенки са направени специално за зоната на очите. Поставени преди сенките в зависимост от вида им могат да добавят блясък, да ги матират, да намалят размазването при по-мазни клепачи. Основите могат да помогнат и за предотвратяване на натрупването на сенките в гънките. Изравняват тена на кожата на клепачите, скриват вените и изглаждат кожата.

Има реална разлика в интензивността на цвета и трайността на сенките, когато се използват върху основа за сенки. Също така много добре увеличават трайността на очните линии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!