28.12.2018

Сенки за очи NYX и лесен новогодишен грим

NYX Love in Florence, Roll-On Shimmer

Обожавам перфектно съчетаните палитри сенки за очи. Задължително в началото, когато нямах много сенки, търсих телесен и тъмен цвят да присъстват в палитрата. За новогодишен грим винаги избирам сребристи сенки с метален оттенък. Може да се използва класически грим с хубав основен цвят и в ъгъла на окото опушен черен цвят.

Палитра Любов във Флоренция на NYX 04 Ciao Bella

Първата ми палитра сенки за очи на NYX Love in Florence, има 2 матови и 3 блестящи цвята. От тази палитра са ми най-използваните сенки – телесен цвят с отразяващи златисто-розови частици и матовия им черен цвят. Телесният цвят е просто страхотен и подхожда на всякакъв грим и очи, а матово-черният цвят от палитрата NYX Love in Florence може да се използва и като очна линия, поради плътно тъмния си цвят. С една скосена четка се нанася много лесно и може да се поправи по-лесно от течна очна линия. Той е и един от най-издръжливите сенки в палитрата.

NYX палитра Love in Florence
сенки за очи като очна линия

Има два сиви цвята – един сребрист и един матов. Те не са особено пигментирани или по-скоро почти незабележими при нанасяне. Идеални са за леко подчертаване на долния клепач или преливане на основните цветове. Прасковеният цвят внася много свежест при тези метални цветове. Обикновено, ако използвам този смел цвят, го нанасям в сгъвката на клепача и придава малко по-цветен нюанс на грима. Палитрата NYX 04 Ciao Bella съдържа и малка четка за сенки. За съжаление не съм сигурна дали още продават тази палитра в България, но сенките на NYX се водят професионални и си заслужава да се пробват.

NYX палитра сенки Love in Florence
Лесен грим с очна линия

NYX перлени рол-он сенки за очи 14 Salmon

Ако искате гримът ви да пленява с блясък, перлените рол-он сенки за очи на NYX са супер пигментирани и оставят невероятен блясък само с едно нанасяне. Рол-онът може да се използва и като хайлайтър, но заради прекалено бляскавите частици ще седи добре само върху скулите. Цвят 14 Salmon е в златисто-розови отблясъци и допълва много ефектно опушения грим. NYX roll on shimmer може да се нанесе плътно по средата на клепача и съвсем леко да се прелее от двата края. Ако блясъкът ви се струва прекалено много, рол-онът може да се разнесе по целия клепач за лек отблясък.

NYX перлени рол-он сенки
NYX рол-он сенки

Блестящи сенки NYX Glam Shadow с цвят Wedding Cake

И, разбира се, за завършек на грима върху клепачите не мога да не използвам малко блясък и във вътрешния ъгъл на окото. Белият цвят на NYX Glam Shadow блестящи сенки в цвят Wedding Cake, отразява светлината и оптически уголемява окото. Нанася се лесно и се прелива добре и с други сенки за очи. В кутийката NYX Wedding Cake изглежда силно отразяващ светлината, но нанесен на клепача седи много естествено. Лично аз използвам винаги много светли сенки в ъгъла на окото за отразяване на светлината, но може да се експериментира и с други светли цветни цветове, сега има такива тенденции да се нанася жълт, лилав и други щури цветове.

NYX Glam Shadow сенки
лесен новогодишен грим

Предимства и Недостатъци на сенки за очи NYX

  • Трайни сенки за очи
  • Добре пигментирани освен сивите цветове в Love in Florence
  • Перлените рол-он сенки на NYX имат невероятен блясък
  • С основа за сенки стоят по-добре
  • Продуктите на NYX са малко по-скъпи
Оферти: Виж всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Пред Огледалото