18.10.2018

Ръкавица за сваляне на грим

ръкавица за сваляне на грим

Парче плат, което може да свали грима от лицето ни само с вода. Най-нашумелият козметичен тренд за премахване на грим, който навлиза и при нас. Следя от известно време този метод за сваляне на грим без използването на вредни съставки. В началото не ми изглеждаше много надежден. Ще се уверите, че действа единствено ако го тествате и самите вие.

Ръкавица за сваляне на грим

Случайно попаднах на ръкавица за сваляне на грим на лов за нови придобивки в ДМ. Ярко бонбоненият цвят ме привлече веднага като магнит. Любопитството надделя дали това ще е от онези магически парчета плат, които премахват грим само накиснати във вода.

Така се сдобих с мека розова ръкавичка за сваляне на грим. Позволява лесно почистване без разгримиращи лосиони и тампони за грим. На пръв поглед наподобява хавлиена кърпа с власинки. Цената и мисля че беше от порядъка на 5-6 лв.

ръкавица за сваляне на грим
ръкавица за премахване на грим

Премахна и най-устойчивите ми сенки и очна линия. Трудно достигам с мицеларна вода и тампон очната линия, която се нанася до самите мигли. За да не попадне в окото ми често остава съвсем малко непремахната очна линия. С ръкавицата е много по-лесно понеже не се страхувам от попадане на продукт в окото.

Спиралите обикновено преди сваляне на грима размеквам първо с вода. Така тяхното сваляне става по-бързо и щадящо към миглите. Все пак трябва да се внимава с употребата на ръкавичката. Много нежно трябва да се действа с нея за премахване на грима без много натиск в зоната около очите. Ако не е намокрена добре ръкавицата се получава повече търкане. И там където има вече почистен продукт върху плата.

Това разгримиращо средство е супер подходящо за хора с чувствителни очи и нетърпимост към почистващите лосиони. След почистване на очите от грим с мицеларната вода отивам веднага да измия лицето си. Тя не е толкова непоносима като предишните ми използвания на тоалетни млека. Доста неприятни са при попадане в окото.

почистване на грим с ръкавица
Сенки, червило, спирала, сенки за вежди и очна линия от ляво.
премахване на грим само с вода
Премахнати само с ръкавицата накисната във вода.

Деразгримиращата ръкавица ще спести неприятните ситуации, в които са свършили тампончетата за грим или лосиона. Случвало ми се е не един път и е неприятно изтриването на грим с обикновенна мокра кърпичка. Поне имам гел за измиване, който премахва част от грима.

Почистване на ръкавицата за сваляне на грим

Ръкавицата за почистване на грима е за многократно използване. След употребата и може да се изпере на ръка или дори в пералнята. Предпочитам на ръка с малко прах или мек сапун да се тръкне и след като изсъхне е като нова. Като състав тази ръкавица, която съм закупила е 100% полиестер.

Задължително препоръчвам след всяко изпиране да се остави да изсъхне напълно. За да не се развъждат гъбички и да причините инфекция на лицето си. Съхненето не отнема много време. Дори когато си свалям грима с нея доста бързо изсмуква водата.

Целият този процес за поддържане на ръкавицата чиста след всяка употреба, понякога може да е много досаден. Ако се свикне с употребата и ще се спести нуждата от лосион за разгримиране. Все пак не изключвам употребата им. Мицеларната вода, която използвам може да служи като допълнително почистване на лицето.

Задължително препоръчвам след ръкавицата употребата на измиващ гел за допремахване на замърсяванията. Но според мен най-добрият метод за почистване на грим е с мицеларната вода на Биодерма. В бързината може би също ще е проблем използването на ръкавицата за сваляне на грим. Най-бързият метод според мен са мокрите кърпички за почистване на грим.

Предимства и Недостатъци на деразгримиращата ръкавица

  • Нежно почистване на грима от цялото лице
  • Без повече дразнене на очите
  • Спестява от употребата на тампони за грим
  • Спестява от употребата на деразгримиращ лосион
  • Почистване след всяка употреба до пълното и изсъхване
  • Не е най-бързият метод за премахване на грим
Оферти: Виж всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Пред Огледалото