18.12.2018

Лесен коледен грим с Max Factor палитра сенки за очи

Палитра сенки max factor

В духа на наближаващите празници, навсякъде е пълно с бляскави украси и с традиционно преобладаващия червен цвят. Може би, много от нас не обръщат внимание на грима си, когато са покрай семейството, но това не пречи да се позабавляваме с малко бляскави цветове и върху клепачите.

Max Factor Smokey Eye Drama Kit в разкошни златни цветове

Много харесвам малки сладки палитри за сенки, които имат от светлия до тъмния тон за един перфектен опушен грим. Такава е и палитрата на Max Factor Smokey Eye Drama Kit, която аз избрах в цветове Sumptuous Golds. Златистите тонове са много подходящи за подчертаване на кафявите очи, придават един мек кадифен нюанс. Всъщност, тази палитра сенки е 2 в 1 и има пудра за вежди, предполагам най-тъмно кафявият цвят. Аз не ги използвам за оформяне на веждите, защото са твърде бляскави. Палитрата е снабдена и с апликатор за нанасяне на сенките.

палитра Max Factor
Max Factor палитра сенки за очи

Тази шоколадова палитра предлага най-много отблясъци в първите два светли цвята. Първият цвят е в страхотен светло златист нюанс, който отразява светлината и освен за основен цвят на по-голямата част от клепача, може да се използва и като хайлайтър. Вторият цвят има един метален отблясък към меден нюанс. С него попринцип преливам цвят шампанско и млечно кафявият цвят по средата на клепача. С млечно кафявият, както го нарекох, заради шоколадовия си цвят, оформям опушването в края на окото и така подготвям за завършека с последния цвят.

Max Factor Smokey Eye Drama Kit е много добро дрогерийно попадение откъм интензивността и плътността на пигментите в палитрата. Блясъкът ще е през цялата вечер с вас, а защо не и при лек дневен грим за шоколадово свеж вид. Ако няма нанесена основа за сенки се изтриват много лесно без последния цвят, който се води и за оформяне на вежди. Това е от разтъркване със салфетка и нямат проблем с премахването им с мицеларна вода.

изтриване на сенки Max Factor
Max Factor сенки

Коледен, ежедневен или вечерен грим с Max Factor Smokey Eye Drama Kit

Разбира се, цветовете в палитрата може да се използват и по единично за лек отблясък или подчертаване на очите. Но за придобиване на страхотен опушен грим в кафявите тонове, цветовете в палитрата Max Factor Smokey Eye Drama Kit се съчетават прекрасно. Не знам защо, но свързвам коледните гримове със златисти нюанси и алени устни.

Златистите и по-земните цветове дават повече живот и свежест на грима, отколкото студените сребристи, които обикновено свързвам с Нова Година. Червените устни са супер празнични. Подходящи за всеки повод, не само вечер, но и през деня за по-смелите и дръзки дами, правят устните ти секси и оптически уголемени.

Нанасям с плоска четка от светло златистия цвят на палитра Smokey Eye Drama Kit Sumptuous Golds върху целия клепач до сгъвката. Може да се впръсне от фиксиращ спрей на четката и тогава да се потопи в сенката за наистина наситен цвят. Разнасянето с пръсти на основния цвят, с леки потупващи движения, също става плътно. Опушваме окото с малка четка за по-прецизно разнасяне и преливане на сенките в сгъвката на окото и външният ъгъл.

Медният цвят нанасям по средата на клепача и преливам хубаво между двата цвята. За по-лек грим, може да се подчертае окото с тъмно кафявият цвят като очна линия или да се насити опушването с тъмния цвят за един по-изразен и завършен грим. По желание за подчертаване и на долния клепач може да се използва тъмно кафявият цвят към ъгъла на окото и някой от по-светлите кафяви по средата. И накрая финиш преливане с чиста четка за по-естествени линии.

Предимства и Недостатъци на Max Factor палитра сенки за очи

  • Отразяващи бляскави частици
  • Наситени цветове
  • Добра издръжливост
  • Четчицата не е подходяща за преливане на сенките
Оферти: Виж всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Научи повече за:
Пред Огледалото