16.04.2020

Натурална паста за зъби Nordics кокос и мента

Nordics coconut toothpaste

Мнение за натурална паста за зъби Nordics кокос и мента.
Този пост не е спонсориран и продуктът е изпробван преди ревюто. Приятно четене :)

За първи път използвам паста за зъби Nordics и съм възхитена. Отдавна смятах да заменя стандартната си паста за зъби, но не бях попадала на подходяща с изчистен състав. Nordics предлагат няколко вида паста за зъби без флуорид и с флуорид, бамбукови четки за зъби и натурална избелваща пудра. Продуктите не съдържат парабени, SLS, консерванти и захар.

Паста за зъби без флуорид Nordics кокос и мента

Натуралната паста с кокос и мента няма флуорид, но е добре да се редуват за оптимална устна хигиена. Това е първата паста, която изпробвам без флуорид и мога да кажа, че не усещам разлика. Самата консистенция е супер приятна, прилича повече на гел, отколкото на паста. Когато си мия зъбите не образува много пяна и се усеща като леко грапава, но много леко, не е перфектно гладка.

Ароматът и вкуса също са много приятни. Не люти като някои пасти, не се усеща силен вкус или миризма. Пастите Nordics са разработени от зъболекари и са био сертифицирани от Ecocert по стандарт Cosmos organic. За леко сладникавия вкус на пастата с кокос и мента е използван ксилитол. Той естествено се среща в много плодове и зеленчуци, укрепва и подпомага реминерализацията на зъбния емайл.

паста за зъби Nordics
паста за зъби Nordics и Elgydium

Екстрактът от алое заздравява чувствителните венци, а аз съм с точно такива. Натриев бикарбонат за регулиране нивото на pH в устната кухина и минерали калиев хлорид и тринатриев цитрат за намаляване на чувствителността на зъбите. Понякога след измиване ги усещам супер странно, има някакво стягащо действие.

Забелязах, че съставът на официалния им сайт се различава с този от опаковката на пастата. Проверих в социалните мрежи на марката и се оказа, че от 2019 са премахнали съставки PEG и Titanium Dioxide за още по-изчистен и натурален състав. Явно сайтът им не е обновен.

Как ми помогна натурална паста за зъби Nordics

И дойдоха редовете, в които ще ви разкажа защо ми хареса толкова много Nordics. Може това да е съвсем индивидуално, но не бих се върнала към стандартните пасти за зъби след ефекта, който имам от натуралната.

Предишната ми паста за зъби Elgydium ми е препоръчвана от зъболекари, справяше се много добре, но точно тази антиплаковата има парабени в състава си. Не съм обръщала внимание на състава, защото вършеше добра работа и другите разновидности на марката са без парабени. Използвах я доста дълго време, като я смятах за най-добрата, защото нямах никакво кървене на венците.

В долната част на предния ляв зъб имам фасета, изграждане, защото имах леко отчупване. Преди 5 години го направих и не се забелязваше по никакъв начин, че имам нещо правено там. Също емайла ми е изтънен и на места прозира. Но проблема настъпи преди няколко месеца, когато се забелязваше едно сиво оцветяване на повърхността на зъбите. Не се изчистваше с четка, а аз ползвам електрическа и дори съм пробвала на високата степен изчеткване.

преди паста за зъби Nordics
Преди Nordics
след паста за зъби Nordics
След Nordics

Тези налепи се махнаха единствено след почистване на зъбите при зъболекар. Но след известно време пак се появиха. Не ми бяха проблем, докато не се появиха и на предните зъби, където очертаха ръба на фасетата. Зъбите ми не са перфектни и се извинявам за снимките, но ефекта е страхотен след само една седмица употреба на пастата, блясъка на зъбите ми се върна.

Сега повече от месец продължавам да я използвам и съм пуснала поръчка за Nordics с нар, която съдържа флуорид. Пастата с мента и кокос не е избелваща, имат други две специално за избелване, но съм силно впечатлена. Измива се и много по-лесно от Елгидиум. Тази с кокос я закупих от дм, но само тя и тази с матча са заредени, а в Одоната ги има всичките.

Mоже да закупите всички пасти за зъби Nordics от Odonata Cosmetics:

Състав на Nordics Coconut + Mint

Aqua, Hydrated Silica, Sorbitol, Glycerin, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Aroma, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Eupatorium Rebaudianum Bertoni Leaf Extract, Cocos Nucifera Oil, Mentha Piperita Oil, Xanthan Gum, Silica.

Без парабени Без захар Без SLS Без консерванти

Предимства и Недостатъци на натурална паста за зъби Nordics

  • Възвръща естествената белота
  • Приятен аромат и вкус
  • Намалява чувствителността на зъбите
  • Предотвратява натрупването на петна
  • Без недостатък
Оферти: Виж всички Научи повече за:
Пред Огледалото