13.01.2019

Дървена четка за коса Stin от Casalfe

Дървена четка Stin

Нова година и нова четка за коса. Имам поне 5 различни вида четки за оформяне и разресване. Но мисля, че намерих 2 от четките, които разресват най-добре косата ми. Сега навлизат все повече от иновативните четки за коса без скубане. Със специален гел, който не наелектризира косата и издържа на високи температури, също и почистването става много по-лесно.

Stin дървена четка за коса от Casalfe

В началото като прочетох за тази четка мислих, че зъбците за разсресване също са дървени, но се оказаха от игличките направени от гел. Като гумени са без топче на върха, което доста улеснява почистването и. В последно време издирвам само такива четки за коса. Основата и също е наддигната от дървото и най-интересното е, че бодличките са като изляти върху основата и така няма опасност от заплитане или някой косъм да се подпъхне и да се закачи. В допълнение, четката Stin има дръжка, завършена от ръчно изработена дървесина, на която е изписана марката casalfe и направена в Испания.

Новите 360º игли без ръбове правят разресването лесно и предпазват косата от накъсване. Наистина намирам по-малко коса върху четката, което е удивително, защото при разресване четката не минава съвсем гладко по косата. Дори се чува звука от разресването, но след като се заглади косата – по-малко. Предполагам това е от гъсто разположените иглички, почти една до друга са. В много интересна форма са оформени като вълна и се редуват по-къси и по-дълги зъбци, като по-късите са на една височина.

Stin четка без скубане
четка за коса Stin

Дървената четка за коса Stin е предназначена да разплита косата без много дърпане и скубане. Колекцията е произведена с най-съвременни материали, за да направят четките Casalfe устойчиви на топлината от сешоара. За хората, които обичат да издухват косата си с четка на висока температура сигурно върши чудесна работа, като се има предвид, че аз за завършек винаги взимам четка и сресвам в посока струята на сешоара. Но аз използвам много по-ниска температура за сушене. След разресване косата става наистина мека и разплетена, дори за по-дълго време, понеже моята коса за много кратко време не е заплетена. Не знам дали аз си втълпявам, но косата ми става и по-бляскава. Което си е 6+, въпреки малкото скубане.

Почистване на дървена четка за коса Stin

Почистването на четката за коса поне един път в седмицата е задължително, дори и само с вода да се измие. През цялата седмица от сресването на косата, мръсотията и стилизантите остават по четката. Затова, ако понякога ви се струва косата мръсна още на втория ден, това може да се дължи на четката за коса. Четките с този вид материал на бодличките привличат много от нечистотиите по косата. При мен по ръба на четката се образува лека бяла линия, като че ли от наслагването на продуктите за коса.

Коса след разресване с дървена четка
Дървена четка за коса Casalfe

Дървената четка Stin се почиства малко по трудно между зъбците, защото са разположени много близо един до друг. Дървото за сега е податливо на миене, но избягвам много намокрянето му. Почиствам първо космите с ръка, издърпват се лесно, няма заплетени и трудно издърпващи се. След това намокрям четката и с обикновена нова четка за зъби, която да е предназначена за почистване на четката за коса, минавам между зъбците с мъничко шампоан. И четката ни е готова за употреба.

Много добра находка на четка за коса, въпреки че до сега четка не ми е правила косата по-бляскава има и някои малки минусчета. При разресване косата бухва като наелектризирана, но след заглаждане с ръка се оправя и след това нямам проблеми с хвърчащите коси. За сега първото място от изпробвани досега четки държи четката на Eprouvage, която разресва косата без абсолютно никакво усещане за дърпане или наелектризиране.

Предимства и Недостатъци на дървена четка за коса Stin от Casalfe

  • Не накъсва косъма
  • След разресване остават много малко косми върху четката
  • Добавя блясък на косъма
  • Косата издържа повече време без заплитане
  • Може да наелектризира косъма
  • Има леко скубане
Оферти: Виж всички Научи повече за:
Пред Огледалото