За мен

Здравейте!
Казвам се Пламена и тук ще разберете малко повече за мен, моята кожа, коса и с какво се занимавам.

Състояние на кожата ми

Моята кожа е чувствителна от комбиниран/смесен тип. От използването на различни продукти против комедони, кожата ми беше станала доста суха и попиваше всеки един хидратиращ крем.
Докато нанеса хидратираща маска за лице и кожата ми я изпива буквално.

За това сега се стремя да избягвам силно изсушаващи продукти против акне или по-скоро съм спряла изобщо да не ползвам. Така се насочих към по-изчистените и натурални продукти.

Предимно грим слагам при поводи, излизания и разни други мероприятия. В повечето случаи в ежедневието си съм с хидратиращ крем и балсам за устни.

Не е приятно да имаш сухи и напукани устни и сигурно както всяко момиче си подмятам по някой друг балсам из дамските чанти и у нас. Откакто попаднах на EOS са ми любимите спасители за поддържане на хидратирани устни. Плюс е, че са 100% натурални.

Коса

Имам чувствителен скалп и сухи краища, естествено много заплетени. Все още търся маслото чудо за моята коса. Гъста, но с тънък косъм и се сдобивам с доста цъфнали крайчета, ако не полагам достатъчно грижи за нея. С натурален кестеняв цвят и с няколко опита за балеаж и омбре, но при мен бързо омръзват прическите. С бретон, без бретон, на пластове, равна, мисля че и при прическите нямам фаворит.

Влияе ли храната на кожата?

Дребните пъпчици по лицето ми, а и особено в онзи период от месеца, са нетърпими и се налага да се ограничавам от някои храни, като млечни продукти, всякакви безалкохолни и сокове с добавени захари, мазни и солени храни.

Много обичам вкусни бургери, всякакви сандвичета, спагети и пица. Все храни, от които ми излизат пъпки.

Стресът влияе върху състоянието на кожата и косата ми

Работя като web developer в малка фирма, но с големи проекти. Харесва ми да създавам нещата от нулата. От съчетанието на първите цветове до крайния функциониращ сайт. Понякога се изчерпваш, нямаш идеи, муза и затова трябва да се разсейвам с някое друго занимание като да проуча или напиша за любимия си продукт.

За какво е блогът ми

Пиша блог, за да ви разкажа и да прочетете за моите лични впечатления на козметични продукти, които съм тествала и използвам в момента. Ще се радвам, ако ви помогна да научите нещо ново и полезно, за да сте по самоуверени в избора си за даден продукт.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!